Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Публични страници : Книга за утилизация на боеприпаси
на 2008/10/5 15:10:00

Особено актуална днес, на прага на утилизацията на излишните за   Българската армия боеприпаси, книгата на д-р Валери Митков и доц. д-р Гергана Камбурова е съществен принос към усилията на специалистите по боеприпаси, военноначалници и експерти от Министерството на отбраната, специалисти и търговци от отбранителната промишленост, занимаващи се тази проблематика.
Тази книга, с предговор и под общата редакция на известния специалист по взривни работи проф. д-р Славчо Лазаров, е полезна най-вече със споделения от авторите практически опит от оползотворяването на отпадните барути чрез влагането им в производството на промишлени взривни вещества, използвани широко в националното стопанство.
Както посочват и самите автори книгата е по същество монография в която е обобщена дългогодишната им творческа дейност в областта на взривната техника и технологиите за производство на промишлени експлозиви с използване на получаваните бездимни барути в процеса на утилизация на различните видове излишни за армията боеприпаси.
Основното предназначение на книгата е учебник за студентите, изучаващи научната специалност "Техника и технология на взривните работи" и по специално "Производство на експлозиви за граждански цели". Ще бъде полезна и при обучението в школите за проектанти и ръководители на производство на взривни материали. Книгата може да се използва също така и от инженерните кадри, занимаващи се с изследване, проектиране и взривяване в промишлени условия.
Книгата може да бъде закупена в книжарницата на МГУ "Св. Иван Рилски".
ASA Bulgaria



       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
Взривател за противопехотна мина М2
Потребителски вход