Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



(1) 2 3 4 ... 7 »
Публични страници : Среща на випуск Родопски 1983 г., Арбанаси, гр. В. Търново, 39 години от завършването
  на 2022/10/6 11:00:00
Публични страници

Среща на випуск

Коментари?
Публични страници : Покана
на 2022/3/21 10:50:00

ПОКАНА


Управителния съвет на "Сдружението на специалистите по боеприпаси в България" (по-нататък наричано "Сдружението") с ЕИК: 131452848, на основание чл. 27, ал. 1 и във връзка с ал. 3 от Устава на Сдружението, свиква Общо събрание на членовете на Сдружението на 22.04.2022 г. от 17:00 ч. в седалището и адреса на управление: София, жк Дружба 2, бл. 524, вх. Б, ет. 1, ап. 2, при следния дневен ред:
1. Отчет за дейността на Сдружението до края на м. февруари, 2022 г.
2. Промени в състава на Управителния съвет и избор на нови членове на Управителния съвет
3. Разни
Настоящата покана ще бъде побликувана на официалият сайт на Сдружението не по-късно от 21.03.2022 г., съобразно взетото решение на Управителния съвет на Сдружунието.
Председател на Управителния съвет: Ангел Крумов

Коментари?
Публични страници : Випуск "Освобожденски"
  на 2017/3/28 9:00:00

На доайените с признателност
На 29 октомври 2016 г. в гр. Долна Баня се проведе традиционна среща на 542 класно отделение, випуск "Освобожденски". Това е първото класно от специалност "Боеприпаси", както за кратко наричаме само няколкото випуска завършили ВНВАУ"Г. Димитров" в г. Шумен, сега факултет към НВУ "Васил Левски". Те са приети за курсанти през 1973 г. следвали са 5 години и през 1978 г. завършват обучението си в артилеийското училище, като випуск "Освобожденски.

Вижте снимката от прикаченият файл!

Коментари?
Публични страници : Инцидент със самоделно взривно устройство
на 2015/12/21 21:09:51

19-годишен си направи бомба, остана без ръка


Истинска драма се разигра тази вечер в Петрич. 19-годишният Георги Т. от града остана без ръка, след като бомба се взриви в ръцете му, съобщава struma.bg.

Момчето било на гости при свой приятел в южния град, когато решил да правят самоделно взривно устройство.

Докато сглобявали бомбата неочаквано тя се взривила в ръцете на Георги. Той е транспортиран в спешното в Петрич и от там веднага с личен превоз е транспортиран в санданската болница, където лекари се борят да овладеят тежкото му състояние.

Коментари?
Публични страници : Неуспешен опит за атентат с РПГ-22 "НЕТО"
на 2015/11/3 9:17:09

Нов неуспешен атентат срещу Алексей Петров

Бившият съветник в ДАНС оцеля при стрелба с два гранатомета по колата му в София
Екип на Mediapool 29 октомври 2015



Бившият съветник в ДАНС и основен подсъдим по делото срещу т.нар банда за рекет и изнудване "Октопод" Алексей Петров оцеля в четвъртък сутринта при нов неуспешен атентат срещу него, потвърдиха от МВР. По неофициалната информация по бронираната му кола е стреляно с два гранатомета около 8.30 часа в района на бул. "Черни връх" в столичния кв. "Кръстова вада". Едно от оръжията вече е намерено. За щастие никой не е пострадал при стрелбата, която върна спомените за поръчковите убийства от 1990-те, повечето от които останаха неразкрити.

Това е пръвият по-сериозен опит за покушение от началото на мандата на Румяна Бъчварова като вътрешен министър. За последно знакова фигура от ъндърграунда бе мишена на килър в края на февруари 2013 г., когато неизвестен простреля Златомир Иванов-Баретата на влизане в Съдебната палата в София.

Изстрелите по колата на Алексей Петров в четвъртък са произведени от движещ се червен "Опел Астра", който в момента се издирва. Въпреки че се е намирал в колата си, Алексей Петров не е пострадал, тъй като гранатите са се взривили след падането си на земята, а не при удара в бронираното возило, съобщи БНР.

В близост до мястото на стрелбата, на ул."Арарат", се намира и къщата на Алексей Петров, която е в съседство с тази на бившия главен прокурор Никола Филчев. Сигнал за неуспешния опит за покушение е подаден в полицията от охраната на бившата барета. Според Румяна Бъчварова това е станало около 8.45 часа – 10-15 минути след стрелбата, каквато била обичайната практика, "за да може мишената да се изведе от мястото".

"Незабавно са изпратени полицейски служители, които са установили, че има стрелба с РПГ. Няма пострадали. Има външни щети на автомобила. Извършва се оглед под наблюдение на прокурор. Организирано е издирвателно мероприятие в цялата страна. Има свидетели, които ще бъдат разпитани. Работим активно по този случай. Прокуратурата ще установи неговия характер. Не е в интерес на разследването да поддържаме изтичането на информация", обяви тя пред Народното събрание, където бе поканена по предложение на Атанас Мерджанов от БСП, за да изнесе подробности по случая.

Малко по-късно самият Петров обяви пред БНР, че смятал, че неуспешният атентат срещу него е грешка, защото "няма никакви обективни и субективни обстоятелства, които да го карат да мисли, че някой би искал да му посегне".

Необичайно за подобни случаи премиерът Борисов не коментира стрелбата по Петров, въпреки че през целия ден се радваше на медийно внимание по време на откриванията на пречиствателната станция в Равда и на завършената магистрала "Марица".

"Не мисля, че това е случка, която цели отклонение на общественото внимание, защото и без това бъркотията, анархията, подмяната на вота на българските граждани е факт", коментира пред журналисти членът на парламентарната вътрешна комисия Мерджанов, попитан дали вижда връзка между опита за покушение срещу Петров и изборите.

Лидерът на левицата Михаил Миков обаче изрази противно мнение, заявявайки, че "с последните събития, на които всички ставаме свидетели, се отклонява вниманието от важния въпрос – как се провеждат избори в България".

"Този инцидент връща България в мутренските години. Очевидно е, че е свързано с цялостната обстановка в България", добави председателят на БСП, заключвайки, че демокрацията в страната е в опасност.

Бившият съветник в ДАНС става мишена на килъри за втори път, след като на 15 август 2002 г. бе прострелян в гърдите и крака на излизане от офиса му в сградата на столичния басейн "Спартак". По това време действащ главен секретар на МВР бе настоящият премиер Бойко Борисов, който не криеше отношението си към Петров. Тогава се разбра и за друг опит за покушение срещу бившата барета – от 1999 г., който обаче се смята за случайност, след като ранилият го в крака Кирил Киров-Японеца декларира, че е стрелял погрешка.

Алексей Петров e бизнесмен, политик и преподавател в УНСС. Завършва милиционерското средно училище в Пазарджик през 1981 г. След това работи в службите за сигурност до началото на 90-те години. Защитава докторска дисертация по проблемите на фирмената сигурност в Специализирания научен съвет на Академията на МВР.

Петров е съучредител на застрахователните дружества "Аполо и Болкан" и "Спартак", които в миналото се свързваха със силовото застраховане. До 1998 г. Петров участва във фирма "Будоинвест" ООД заедно с Бойко Борисов и Румен Николов-Пашата.

През 2001 г. той обратно се връжва в службите, след като е вербуван от Националната служба за сигурност (НСС). През 2008 г. Петров бе осветен от бившия вътрешен министър Румен Петков като дългогодишен секретен сътрудник на контраразузнаването и ДАНС. Изявлението на тогавашния МВР шеф бе предизвикано от разкритието, че Петров е организирал среща на Петков с Пламен Галев и Ангел Христов. Скандалът доведе до оставката на вътрешния министър, който след това бе съден и оправдан по обвинение за разкриване на класифицирана информация.

Междувременно Петров стана щатен съветник на първия председател на ДАНС Петко Сертов, превръщайки се в най-влиятелната фигура в службата. Малко след идването на ГЕРБ на власт за първи път през 2009 г. Петров занесе на премиера секретен доклад от 30 страници за корупция в правителството на Сергей Станишев, писан от бившия зам.-председател на ДАНС Иван Драшков. Тогава Борисов заяви, че бившата барета е отишъл при него "в качеството си на лоялен гражданин".

Само 4 месеца по-късно, на 10 февруари, 2010 г., Петров бе показно арестуван от антимафиоти в дома му по подозрения, че е ръководил мащабна престъпна група, занимаваща се с разнообразна дейност, включително данъчни измами, рекет, нанасяне на телесно повреди, склоняване към проституция и трафик на хора.

Той стоя зад решетките до октомври същата година, когато бе пуснат под домашен арест. Междувременно обвиненията срещу него бяха свити до ръководене на престъпна група, която рекетирала и изнудвала двама души между 1998 и 2000 г. В момента делото се гледа от специализирания съд, след като разглеждащата го първоначално съдия Румяна Ченалова бе отстранена от Софийския градски съд.

През 2011 г. Алексей Петров бе издигнат за кандидат-президент от група граждански сдружения и от Инициативен комитет "Единение и екипност", но събра едва около 1% подкрепа. В момента той присъства официално единствено в управите на Българската национална федерация по карате и в Асоциацията за гражданска самозащита.

Пълен текст... | 2 коментара
(1) 2 3 4 ... 7 »



От Галерията
АВ-тата празнуват 2
Потребителски вход