Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Публични страници : Вече над 80 загинали от зрива в Анкара
на 2015/10/10 8:40:00

Взривове в Анкара (видео от момента на взрива + снимки 18+)

Снимки: Ройтерс

Расте броят на жертвите и на ранените при двете мощни експлозии в турската столица Анкара тази сутрин. 30 души са загинали, а 126 са ранените до момента, властите продължават да разчистват отломките след взривовете, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от министерството на вътрешните работи на Турция.

По-рано турските власти определиха случилото се като „атентат“.

Мястото на инцидента е отцепено и има засилено присъствие на полиция и екипи на спешна помощ. Взривовете станаха под надлез, водещ към гарата. Там от сутринта започнаха да се събират активисти на профсъюзни обединения и неправителствени организации, които планираха да проведат съгласуван с властите протест срещу конфликта между държавата и бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщава в. "Хюриет".

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу вече е запознат с подробностите около инцидента от министъра на здравеопазването Мехмет Мюезиоглу, а по-късно през деня той трябва да се срещне и с вицепремиера Алчън Акдоган и други членове на кабинета.

Нападението идва по-малко от месец преди предсрочните избори в страната на 1 ноември и на фона на нова вълна на конфликти между властите и ПКК през последните месеци след като примирието между тях беше прекратено през юли. От тогава над 140 души от турските сили за сигурност и полиция са били убити, докато според Анкара убитите кюрдски бойци са 1700.

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
Патрони за стрелково оръжие (актуализирано издание)
Потребителски вход