Вече над 80 загинали от зрива в Анкара

Дата 2015/10/10 8:40:00 | Категория: Публични страници

Взривове в Анкара (видео от момента на взрива + снимки 18+)

Снимки: Ройтерс

Расте броят на жертвите и на ранените при двете мощни експлозии в турската столица Анкара тази сутрин. 30 души са загинали, а 126 са ранените до момента, властите продължават да разчистват отломките след взривовете, съобщи Ройтерс, позовавайки се на информация от министерството на вътрешните работи на Турция.

По-рано турските власти определиха случилото се като „атентат“.

Мястото на инцидента е отцепено и има засилено присъствие на полиция и екипи на спешна помощ. Взривовете станаха под надлез, водещ към гарата. Там от сутринта започнаха да се събират активисти на профсъюзни обединения и неправителствени организации, които планираха да проведат съгласуван с властите протест срещу конфликта между държавата и бойци на Кюрдската работническа партия (ПКК), съобщава в. "Хюриет".

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу вече е запознат с подробностите около инцидента от министъра на здравеопазването Мехмет Мюезиоглу, а по-късно през деня той трябва да се срещне и с вицепремиера Алчън Акдоган и други членове на кабинета.

Нападението идва по-малко от месец преди предсрочните избори в страната на 1 ноември и на фона на нова вълна на конфликти между властите и ПКК през последните месеци след като примирието между тях беше прекратено през юли. От тогава над 140 души от турските сили за сигурност и полиция са били убити, докато според Анкара убитите кюрдски бойци са 1700.




Тази статия идва от Сдружение на специалистите по боеприпаси в България
http://asabulgaria.com

Адресът на тази статия е:
http://asabulgaria.com/modules/news/article.php?storyid=143