Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Публични страници : 130 години служба "Артилерийско въоръжение" в БА
на 2008/11/17 22:40:00

ЧЕСТИТ ЮБИЛЕЙ ВЪОРЪЖЕНЦИ!
Днес 18 ноември 2008 г. се навършват юбилейните 130 години от създаването на служба "Артилерийско въоръжение" в Българската армия. Тържествата по случай юбилея на службата продължиха през изминалата седмица, като вчера тяхната кулминация бе в залите на Националния военноисторически музей (НВИМ), а коктейла - от 13:30 ч. във Военния клуб.

Тържеството бе организирано от отдел "Въоъжение и боеприпаси" на Генералния щаб. Бяха поканени и уважиха тържеството истъкнатите военачалници, офицери и служители в службата и пряко свързани с нея, като генералите Тодоров, Петковски, Вълков, началниците на служби - полк. Бъчваров, полк. Палуков, полк. доц. д-р Ботев, полк. Начев и др., началници на научно управление - полк. ст.н.с. д-р Стоилов, полк. проф. дтн Боян Петков, ръководители и педставители на катедри и институти, като полк. доц. д-р Черкезов, проф. дтн Гурлев, полк. д-р Мирослав Димитров, полк. ст.н.с. ІІ ст. д-р Валентин Радев, д-р Николай Котрулев, представители на водещи фирми от отбранителната промишленост, като "Арсенал" АД, гр. Казанлък, "ВМЗ", гр. Сопот, "Оптикс", гр. Панагюрище, "Берета трейдинг" от София и други. Бяха прочетени приведствия и поздравителни адреси от ръководството на ГЩ, от военно-патриотични организации и други. Получиха плакет на службата и награда на НВИМ истикнати ветерани, посветили годините си на служба в БА и талант за развитието и просперитета на служба "Артилерийско въоръжение". С пламенно слово гостите бяха приведствани и от домакина на тържеството полк. Петко Йотов, дългогодишен началник на НВИМ, както и от генерал Симеон Петковски.

Полк. Узунов поднесе поздравленията от името на дирекция "Логистика" на Генералния щаб на Българската армия. Брифинги и пезентации за историческото развитие на службата, новите й структури и новости във въоръжението и бойната техника изнесоха от НВИМ, от дирекция "Логистика" на Генералния щаб на Българската армия - полк. Ниолай Керелски и полк. Пламен Вълков и от Военна академия "Г. С. Раковски" - полк. д-р Валентин Радев, ст.н.с. ІІ ст. в Института за перспективни изследвания за отбраната и полк. д-р Мирослав Димитров, доцент в катедра "Логистика".

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
Книга "Генералите от ракетни войски и артилерия на Сух
Потребителски вход