Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
ТърсенеЗа регистрирани : 60-годишен юбилей
на 2008/11/1 18:10:00

На 05.11.08 от 14.00 часа в гр. Шумен /залата на общината/ ще се проведе тържествено честване на 60-годишнината от създаването на Артилерийското училище. Очаква се присъствието на министъра на отбраната г-н Николай Цонев, възпитаник на училището, както и на много други изявени настоящи и бивши генерали и офицери, също възпитаници на училището.

Днес училището е факултет "Артилерия, ПВО и КИС" от състава на НВУ "Васел Левски". Университетът е специализирано висше учебно заведение с комплексна институционална и програмна акредитация. Той обучава курсанти, докторанти и цивилни лица по различни специалности. Провежда курсове за преквалификация, повишаване на квалификацията и чуждо езикова подготовка на офицери от българската и чуждестранни армии, както и за граждани от страната и чужбина. Провежда научноизследователска и научно-развойна дейност в областта на военните и технически науки.

На разположение на обучаемите във факултета са стадион, закрита спортна зала и плувен басейн.

Адрес: гр. Шумен, п.к. 9700, ул. Карел Шкорпил 1, тел. (054) 801040, факс 877463

За повече и по-подробна информация за юбилея четете статията на полк. доц. д-р Нелко НЕНОВ във в-к "Българска армия" от 31.10.2008 г. по-долу в "Пълния текст".
ASA Bulgaria

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.От Галерията
08.jpg
Потребителски вход