Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Новини : Взрив на боеприпаси в кв. Челопечене
на 2008/7/3 20:10:00

Уважаеми съграждани,

Повечето от Вас са запознати с фактите, свързани с взривяването на излишните за Българската армия боеприпаси. За щастие взривяването на Базата за утилизация в кв. Челопечене не отне човешки живот. За да не се случи това и за в бъдеще, експертите по боеприпаси от Сдружението се обръщаме към всички наши съграждани от кв. Челопечене и околните населени места:

моля Ви не вземайте в ръце, не премествайте остатъци от разлетели се боеприпаси или елементи от тях и дори не ги доближавайте!

При такава находка веднага маркирайте сигнално мястото и уведомете незабавно органите на месната власт, военни или полицай в близост до Вас или се обадете на горещите телефони на Министерството на отбраната.

Особено опасни са взривателите, разлетели се и попаднали във Вашият двор на улица на площад или на други места. Взривателите са специални механични устройства, които при разпръскването им от взривната вълна е възможно да бъдат зведени (поставени в състояние на бойно положение) и след лек удар, преместване и дори изпускане на земята от Вашите ръце могат да се взривят. Силата на тяхната детонация е достатъчна да убие хора и животни в радиус от десетки метри.

Подобни призиви ще намерите на сайта на Столична община, подобна информация бе съобщена и от повечето централни медии.

Нека всички проявим дисциплинираност, да се вслушаме в съветите на експертите и да не допуснем жертви след инцидента!

Ако имате нужда от експертна информация или искате да споделите Ваша информация по случая, звънете на телефоните на Сдружението или пишете на нашите е-майли.

Управителен съвет на ASA Bulgaria

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
Книга "Патрони за срелково оръжие" - рецензия
Потребителски вход