Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Новини : Нов синвол на вярата в поделението в с. Козарско
на 2006/11/25 15:10:00

    На 10 ноември в поделението в с. Козарско бе открит параклис на името на "Св. Теорги Победоносец". На тържеството бяха поканени и присъствуваха представители на Сдружението на специалистите по боеприпаси в България - полк. Николай Нейков и полк. Валентин Радев, които поднесоха подарък за интериора на Параклиса. Всеобщо бе задоволството от новата придобивка и състоянието на поделението, ръководено от нашия колега подп. инж. Георги Стефанов. Под ръководството на бригада "Логистика" е заложено добро бъдеще за развитие на едно от поделенията-синволи на Служба АВ.
ASA Bulgaria
Повече за празника четете в продължението "Пълен текст" ...


В-к Българска армия", бр. 16482 от 13.11.2006 г.

Тържество

В поделението в село Козарско беше осветен нов параклис

В края на миналата седмица в поделението в село Козарско беше открит параклис "Св. Георги Победоносец". Всичко е построено с много усилия и с наш труд, без финансови средства от МО - само от дарение на спомоществуватели и нашия труд, на нашите специалисти и майстори в поделението, на личния състав, дори и на наборните войници, които служат тук. Това каза командирът на поделението подполковник Георги Стефанов. Специален гост на тържеството беше бригаден адмирал Николай Николов - началник на Управление "Стратегическо планиране" - ГЩ на БА. Гости на освещаването на новия параклис бяха още командирът на бригада "Логистика" - полковник Владимир Вангелов, офицери и граждански лица от администрацията, свещеници и бивши служители на поделението.

Чест прави на такива командири като този, който без заповед, без указание и без разпореждане започна това родолюбиво дело, за което аз лично съм особено щастлив, че имам такива командири. Това каза в словото си полковник Владимир Вангелов, в подчинение на когото се намира поделението в Козарско.

На тържеството беше и отец Паун, който е подпомогнал строителството на параклиса. Той подчерта, че по време на строителните работи и зографисването командирът на поделението постоянно е търсел подкрепа и съпричастност от църквата. Всичко, което правим, трябва да го правим за слава Божия, а не за наша слава. И онова, което се направи и не е наяве, то за него ще бъде въздадена награда, каза още отецът.

Параклисът беше осветен от Негово високо преосвещенство Варненско-преславския митрополит Кирил. На Бога не са необходими храмове, те са ни необходими на нас - вярващите, защото ние имаме нужда от това място, където е особеното Божие присъствие, каза митрополит Кирил, който благослови присъстващите.

Всяко общество се гради върху материално направено усилие от човек и всяко добро много лесно може да се разруши. Това каза художникът и зограф Андрей Мановски. Според него дори и след време да няма военно поделение тук, хората от околните села ще могат да си правят курбани за техни празници.

Венцислав Жеков

Новоосветеният параклис "Св.Георги Победоносец" в поделението в село Козарско.

Снимка Красимир Тодоров

Прикачени файлове: Paraklis 2.JPG 
       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
Полк.  д-р Валентин Радев, ст.н.с. в ИПИО
Потребителски вход