Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
ТърсенеНовини : Нова книга за АВ служба
на 2015/6/8 13:20:00

Тази година излезе поредна книга, написана от родолюбив българин и дългогодишен ръководител на служба Ракетно-артилерийско въоръжение генерал-лейтенант от запаса инж. Симеон Петковски, днес Почетен президент на фирма "Дефенс Кепитал Индъстри" ЕООД, основен спонсор на изданието.
В книгата авторът се е опитал и в голяма степен е успял да събере и подреди информацията за въоръжението и техниката на РАВ и РЛТ. Някои от читателите няма да се съгласят с направени вв книгата оценки и поглед за неща и събития през годините назад във времето, но основната цел е постигната. Всеки непредубеден читател държи в ръцете си част от историята на тази служба, описана и видяна през погледа и спомените на автора и негови близки приятели и колеги, посочени в края на изданието. Това е ценното и важното. Колкото повече такива писмени текстове и книги имаме за това какво се е случвало и как се е променяла Българската армия през годините, толкова по-верни изводи можем да си правим и поуки да извличаме за нейното бъдеще.
Поздравления за доайена на служба Ракетно-артилерийско въоръжение и радиолокационна техника ген.-лейт. от запаса Симеон Петковски, когото всички по-млади и работили с него помним с неговата всеотдайност и загриженост за службата.

Kniga Petkovski p1Kniga Petkovski p2       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.От Галерията
Връчване на знака на АВ службата
Потребителски вход