Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Публични страници : Инцидент с противотанкова граната
на 2015/6/6 11:18:38

Лукарски: Частна фирма е виновна за инцидента на полигона във ВМЗ-Сопот

От Дневник
Последна промяна в 14:00 на 06 юни 2015, 678 прочитания, 21 коментара
Полигонът на ВМЗ-Сопот, на който по-рано днес стана инцидент с един загинал и четирима тежко ранени, е бил даден за ползване под наем от частна фирма, съобщи министърът на икономиката Божидар Лукарски, предаде "Фокус".

"Полигонът се ползва от частна фирма по договор, който е сключен наскоро, с всички необходими заверки, от фирма Outguns", заяви той. По думите му боеприпасът, който се е взривил и е причинил инцидента, е бил некачествен и е собственост на фирмата. "Той е произведен през 1984 г. от ВМЗ-Сопот и преди 4-5 години е продаден на фирмата", каза още министърът и добави, че причината за инцидента е свързана изцяло с частни фирми.

"Инструкторът, който е бил там и е леко ранен по договор е човек от частна фирма Arcos. Единственото общо, което има ВМЗ-Сопот с този случай е полигонът, на който се провеждат ученията", каза още Лукарски и добави, че Румяна Бъчварова пътува към мястото на инцидента, тъй като случаят касае МВР. "На място са новият технически директор на завода, областният управител, кметът на Карлово, членовете на Съвета на директорите във ВМЗ-Сопот. Поддържам непрекъсната връзка с тях", каза още Божидар Лукарски.

До момента е известно, че на полигона са се провеждали експериментални стрелби с гранатомет. Присъствала е и делегация като загиналият и трима от тежко ранените са американци, а четвъртият е преводачът.

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.

 Re: Инцидент с противотанкова гр...

Публикуван: 2015/6/6 12:46  Обновен: 2015/6/6 12:46

v-radev

Webmaster
Регистриран: 2005/7/26
От: София
Публикации: 183
Повече информация за РПГ-7, история на създаване и неговите бойни възможности ще намерите тук: https://www.youtube.com/watch?v=JqJIuvaPJfw&spfreload=10



От Галерията
Вальо Радев и Боян Петков
Потребителски вход