Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Публични страници : Експлозия на боеприпаси в Сибер
на 2014/4/30 10:10:00

Експлозия във военни складове в Сибир, над 11 загинали

30.04.2014 12:31 | Свят

Три взрива са избухнали на територията на военен склад с инженерни боеприпаси в Забайкалски край. Това съобщи пред „РИА Новости” източник от силовите структури в региона. По неофициални данни 11 души са загинали вследствие на взривовете. Според Lifenews.ru жертвите са 16.

В същото време, над 2000 души са били евакуирани заради инцидента. 23 души са ранени при експлозиите, които според руското министерство на отбраната са предизвикани от горски пожар в близост до склада.

Един от ранените е в критично състояние, а трима са със тежки изгаряния, още трима с изгаряния средна степен. Информация за първите взривове бе разпространена във вторник следобед, а малко по-късно бе съобщено за спиране на движението на влакове по Транссибирската железопътна линия. Вследствие на взривовете бяха намерени отломки в радиус от около 1,5 км.

Пожарът, който е възникнал на територията на военния обект, вече е напълно потушен.

Според местните власти по време на инцидента е имало 20 експлозии. В склада са били съхранявани тротил, противотанкови и противопехотни мини.

В близко намиращото се селище Болшая Тура живеят около 1100 души. Експлозиите са предизвикали материални щети по някои от домовете, разрушили са покрива и са счупили прозорците на местното училище.

В операцията бяха задействани над 200 военнослужещи, 6 пожарни влака, повече от 30 цистерни, и друга специална техника.

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
М-р Етем и Любо Тончев.
Потребителски вход