Начало Новини Контакти Стани член на сдружението
Главно Меню
Търсене



Публични страници : Разследването за взрива в Челопечене
на 2013/11/25 22:09:29

Уникален експеримент разкрива тайната за взривовете в Челопечене

Снимка, направена със самолет, минути след взривовете в поделението.
Уникален следствен експеримент, при който симулативно са наредени над 100 сандъци с изстрели за гранатомети, и ортофотоснимки, направени със самолет, са на път да разкрият истината за взрива в Челопечене на 3 юли 2008 г.

Есплозиите не се дължат на форсмажорни обстоятелства, на саботаж или умисъл за прикриване на кражби. Причините за серията взривове е безхаберие при съхраняването на боеприпаси и оръжие във военното поделение, сочи разследването на Софийската военно-окръжна прокуратура.

При пожара, последвал експлозиите, се е развила температура над 3000 градуса. Унищожена е цялата документария. Благодарение на международна фирма, която от 45 г. се занимава с дистанционни изследвания на Земята, и след къртовски труд на прокурори и експерти, картината преди и след верижния взрив е възстановена.

Прокуратурата подготвя обвинения срещу длъжностни лица от армията и Министерството на отбраната, отговорни за експлозиите и последствията от тях. По щастлива случайност те не взеха жертви, но нанесоха щети за 8 млн. лева.

Цялата статия в хартиеното издание на вестника!

       Версия за печат
Коментарите са собственост на авторите. Ние не носим отговорност за тяхното съдържание.



От Галерията
34.jpg
Потребителски вход